RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Ситник маніпуляціями намагається прикрити розвал справи проти Писарука і мене - Олег Бахматюк

Бізнесмен Олег Бахматюк назвав неправдивими і маніпулятивними заяви директора НАБУ Артема Ситника про те, що відмова в його екстрадиції за запитом НАБУ нібито "руйнує міжнародну співпрацю". За словами бізнесмена, НАБУ боїться його допитувати у справі проти колишнього в.о. глави НБУ Олександра Пісарук, так як справа розвалюється.

Бізнесмен прокоментував заяву директора НАБУ, зроблену в інтерв'ю "НВ", і звинуватив Ситника в маніпуляціях, повідомляють Українські новини.

Мова про справу проти колишнього в.о. глави НБУ Олександра Писарука, в якій НАБУ намагалося отримати дозвіл на екстрадицію бізнесмена Бахматюка, але отримало відмову від Інтерполу і Офісу генпрокурора.

"Артем Ситник черговий раз намагається простими маніпуляціями прикрити повний розвал справи проти колишнього в.о. глави НБУ Олександра Писарука і мене. По-перше, я не перебуваю в міжнародному розшуку. Я не ховався і не ховаюся від слідства. В Австрії я перебував на офіційних підставах ще до початку переслідування з боку НАБУ, на тих же засадах перебуваю і зараз. Про своє місцезнаходження офіційно повідомив НАБУ і іншим українським слідчим органам ще на початку слідства. Цю інформацію підтвердили і правоохоронні органи Австрії", - заявив бізнесмен.

Олег Бахматюк у відповідь на звинувачення Ситника в нібито зрив міжнародного співробітництва через відмову в екстрадиції, зазначив, що і Офіс генпрокурора, і представництво Інтерполу заявили, що НАБУ не має права вимагати зазначених дій тому, що це суперечить угодам про міжнародне співробітництво.

"Саме дії НАБУ це міжнародне співробітництво і руйнують, а не Інтерпол, прокуратура або бізнесмен Бахматюк", - заявив бізнесмен.

"Я в черговий раз закликаю НАБУ законно мене допитати. Але вони ні разу не намагалися це зробити за попередні 14 місяців, і навряд чи це входить в їх інтереси і зараз, - пише Олег Бахматюк. - Наприклад, того ж Писарука НАБУ допитало тільки один раз і більше не цікавилося його показаннями. Адже і мої свідчення, і свідчення Пісарук тільки підтвердять висновки Фонду гарантування вкладів, заяви НБУ і висновки експертиз про те, що звинувачення НАБУ не варті і виїденого яйця".

Справа НАБУ проти Писарука і Бахматюка стосується отримання рефінансування від НБУ VAB Банком. Висновки експертиз, Фонду гарантування і заяви НБУ спростовують звинувачення НАБУ у цій справі.