RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

Всі новини

Меркурій, Юпітер і Сатурн утворюють у небі трикутник: коли можна побачити рідкісне явище

Меркурій, Юпітер та Сатурн шикуються в лінію та утворюють астрономічний трикутник в небі над Глостершир. Це станеться увечері 9 січня 2021 року.

Про подію розповіли журналісти таблоїду livescience.

Відомий комік, ведучий і звіздар Дара О'Брайан був одним з тих, хто написав в Twitter про свої враження від цього перформансу у виконанні планет. Дара сказав, що Меркурій, Юпітер та Сатурн зможуть здивувати багатьох людей, навіть тих, хто не цікавиться зірками і астрономією. "Меркурій, Юпітер і Сатурн прямо зараз утворюють чудовий трикутник," - зазначив він. Після повідомлення Дари в соціальній мережі Twitter з'явилися перші фото нічного шоу, яке тільки починало зароджуватися в п'ятницю, 8 січня 2021 року.

Експерти Earth Sky повідомляють, що трикутник можна буде побачити увечері 9 січня 2021 року. Бажано подивитися на небо о 21:00. Подію зможуть побачити всі. Її складно не помітити, адже два газових гіганти знаходяться так близько, що можуть нагадувати великий Місяць.

Але природний супутник Землі знаходиться зараз у фазі росту, яка триває до повного місяця, що спрощує розпізнання небесних тіл. Найкраще явище можна буде спостерігати на його "батьківщині" - в Глостерширі. Однак подивитися на нього можуть і жителі інших країн, тільки воно буде не таким яскравим, як в Англії.

Як писав "Апостроф" раніше, міжнародна група вчених знайшла найстарішу та саму далеку галактику на сьогодні у Всесвіті.