RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

9 травня

Всі новини

"Кидок від Єнакієвських": стало відомо про скандальний позов щодо кредиту ринку "Столичний"

Олександр Стельмах, якого пов'язують з "єнакієвською мафією" в Україні та переховується від вручення йому підозри за фактом шахрайства в особливо великих розмірах вирішив знову "кинути" кредиторів ринку "Столичний".

Так, за попередньою змовою з директором ринку "Столичний" Рустемом Абдукадировим, щоб не повертати отриманий у 2015 році кредит у розмірі 30 млн грн, він звернувся до Господарського суду міста Києва з позовом про визнання недійсним цільової позики від 18.11.2015 згідно договору про відкриття невідновлювальної кредитної лінії №2-13 від 28.02.2013 та договорів іпотеки.

Про це свідчать відомості з реєстру судових рішень.

Позовні вимоги Олександра Стельмаха та Рустема Абдукадирова обґрунтовані тим, що отримання позики ринком "Столичний" не відповідає інтересам самого ринку, а її повернення не є обов'язковим.

Метою пред'явлення позову є заборона реалізації права кредиторів на повернення коштів та звернення стягнення на предмет іпотеки, що виникла 1 січня 2021.

Нагадаємо, Олександр Стельмах підозрюється правоохоронними органами в заволодінні шахрайським шляхом 2,5 млн дол за продаж корпоративних прав ринку "Столичний". Рустем Абдукадиров продовжує виконувати обов’язки керівника та є довіреною особою Армена Саркісяна (Горлівський). Олександр Стельмах є номінальним власником 54% ринку "Столичний", який фактично належить Івану Аврамову та Юрію Іванющенко.

Читайте у наступному матеріалі про те, як Олександр Стельмах та Рустем Абдукадиров довели до банкрутства ринок "Столичний" та хто їм у цьому допомагає.