RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

1 травня

30 квітня

29 квітня

28 квітня

Всі новини

У Нацкорпусі прокоментували роздачу Кауфманом подарунків в окупованому Донецьку

Одеський бізнесмен Борис Кауфман, якого називають другом президента Володимира Зеленського, направляв подарунки дітям в окупованому Донецьку.

Про це заявив керівник центрального штабу Нацкорпуса і екс-командир полку "Азов" Максим Жорін, пише "Деловая столица".

"Друг Зеленського, тютюновий олігарх Кауфман почав займатися благодійністю. Вибрав для цього (відмінний) варіант - вирішив привітати дітей окупованого Донецька цукерками з символікою терористів "ДНР"!", - заявив він.

Нагадаємо, в середині грудня в групах в забороненій в Україні соцмережі ВКонтакте "Донецьк LIVE" і "Донецьк Вконтакте" з'явилися новини про роздачу дитячих подарунків на центральній площі Донецька. На подарунках був портрет бізнесмена з Одеси, глави компанії "Тедіс" Бориса Кауфмана, писало видання УНН.

Максим Жорін розповів про закриття справи зі схожим звинуваченням проти одеського бізнесмена.

"За сприяння Зеленського правоохоронці закрили справу проти Кауфмана, якого звинувачували у фінансуванні російських терористів "ЛДНР". Але, як бачимо, сам Кауфман своїх "вподобань" не змінив і продовжує працювати на окупантів", - додав він.

Раніше тютюнового монополіста - компанію "Тедіс", яка належить Кауфману, підозрювали у фінансуванні ДНР і ЛНР. За даними джерел НК, в прокуратурі планують відновити кримінальне провадження щодо фінансування Кауфманом тероризму.