RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

В Україні хочуть випробувати новий препарат від коронавірусу

В Україні хочуть провести другу фазу клінічних випробувань ефективності препарату для лікування ревматоїдного артриту "рабексімод" (Rabeximod), який використовують під час лікування коронавірусу COVID-19. Відповідну заявку вже подала шведська біотехнологічна компанія Cyxone.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби компанії.

В компанії Cyxone повідомили, що друга фаза подвійного сліпого плацебо-контрольованого клінічного дослідження рабексімоду вже розпочалася в Польщі, також їх планують провести в Словаччині, Угорщині і в Україні.

"Під час дослідження оцінюватиметься ефективність і безпека перорального лікування рабексімодом для запобігання прогресуванню захворювання у госпіталізованих пацієнтів з COVID-19 і скорочення часу до одужання. До дослідження будуть включені 300 пацієнтів у клінічних центрах, зокрема в Польщі та ще трьох країнах Європи", - повідомилив компанії Cyxone.

Перші результати випробування рабексімоду планують оголосити у третьому кварталі 2021 року.

Вплив рабексімоду буде оцінено у пацієнтів, які страждають на COVID-19 середньої важкості та потребують лікування киснем, але не мають вентиляції.

"Це новий спосіб дії у боротьбі з гіперактивованими імунними клітинами в легенях, який, як ми сподіваємося, допоможе стримати прогресування гострого захворювання", - додали в Cyxone.

При позитивному результаті дослідження Cyxone має намір подати заявку на дозвіл на використання в екстрених випадках після визначення стратегічного партнера. Крім того, компанія продовжить вивчення ефективності рабексімоду для лікування COVID-19 та інших вірусних респіраторних захворювань, а також ревматоїдного артриту.

Як повідомляв "Апостроф", після застосування вакцини від коронавірусної інфекції COVID-19, в Ізраїлі у 13 осіб паралізувало лицевий нерв. За оцінками медичних працівників, реальне число паралізованих може бути більше.