RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Перша країна Євросоюзу заявила про відкриття кордонів для туристів з України: названо дату

Республіка Кіпр стала першою державою ЄС, яка прийняла рішення про дозвіл в'їзду для українських туристів після свого повного закриття під час другої хвилі епідемії коронавірусу.

Про це повідомляється на сайті Міністерства туризму Кіпру.

Зокрема Україна увійшла в список з 56 країн, які підпадають під відкриття кордонів. Це всі держави ЄС і Європейської економічної зони; держави з спільного "зеленого списку" ЄС з низьким рівнем захворюваності, а також Україна, Росія, Білорусь, Велика Британія, Ізраїль, Єгипет, Йорданія, Ліван, ОАЕ і Саудівська Аравія незалежно від їх поточного епідемічного стану.

На даний момент всі іноземці, які прибувають на Кіпр, зобов'язані піти на 14-денну ізоляцію. Це практично заблокувало туристичну галузь.

Починаючи з 1 лютого, Кіпр планує поступово знімати це обмеження для жителів 56 названих держав. Точний графік зняття вимоги про самоізоляцію поки не оголошується, але Кіпр гарантує, що не пізніше 1 березня кордон для українців буде відкритий.

При цьому необхідність тестування на коронавірус перед відвідуванням Кіпру для українців буде залежати від ситуації в нашій країні. У разі її поліпшення, обов'язкові тести будуть скасовані.

Як повідомляв "Апостроф", в Європейському союзі планують ввести єдиний сертифікат про вакцинацію від COVID-19.