RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Австралію знову охопили масштабні лісові пожежі: фото і відео справжнього "пекла"

В результаті масштабних пожеж в Австралії згоріло понад дев'ять тисяч гектарів лісу.

Про це повідомляє Укрінформ.

Понад 100 осіб залишили свої будинки в австралійському місті Перт в рамках евакуації. Лісова пожежа спалахнула ще 1 лютого 2021 року, вона стала найбільшою за останні кілька років.


Через сильні пориви вітру полум'я почало поширюватися на регіони. Також повідомляється про знищені будинки, всього їх було близько 71. Шість співробітників пожежної служби постраждали.

Стихійне лихо сталося під час локдауна в зв'язку з коронавірусною інфекцією. У цьому місті проживає близько двох мільйонів жителів, які не мали можливість покинути кордон. Представники метеорологічних агентств повідомили, що температура в Австралії в середньому піднялася на 1,4 градуса з початку фіксації рекордів в 1910 році.


Це призвело до збільшення кількості екстремальних жарких хвиль, що, в свою чергу, спровокувало продовження періоду пожежної небезпеки.

У соціальній мережі Twitter користувачі продовжують публікувати фотографії з місця події. На деяких кадрах можна побачити різницю до і після пожеж в місті. На даний момент відомо, що в австралійському містечку все в диму.

Як писав "Апостроф" раніше, в середу, 3 лютого, близько 23:25 сталася пожежа в Обласній інфекційній клінічній лікарні на бульварі Гвардійському в Запоріжжі. Там лікували хворих з Covid-19.