RU  UA  EN

Понеділок, 20 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 травня

19 травня

Всі новини

Молитви на Стрітення Господнє: як правильно попросити про допомогу

15 січня відзначається важливе православне свято Стрітення Господнє. У цей світлий день, як і інші церковні свята, обов'язково слід молитися і просити про щастя, здоров'я і благополуччя для себе і всіх своїх рідних.

Стрітення Господнє: що не можна робити і які прикмети потрібно знати

"Апостроф" розповідає, як правильно молитися цього дня.

За важливістю дане свято нічим не поступається Різдву Христовому, Великодня або Хрещення Господнього. Молитва - це потужний інструмент віруючої людини, щоб відчути Божу благодать і знайти спокій.

Як правильно молитися в день Стрітення Господнього

Священнослужителі рекомендують відвідати храм в цей день, помолитися, поставити свічки за здоров'я рідних і близьких, а також вшанувати тих, кого більше немає в живих. У церкві можна придбати свічку, яку називають Громниця. Вона володіє особливою силою, молитви, виголошені перед нею, більш сильні, а ще вона оберігає людей від лихого ока та іншого зла.

Якщо все ж відвідуєте в цей день храм Божий, обов'язково прочитайте молитву перед іконою Стрітення Господнє, покайтеся і попросіть прощення за всі свої гріхи і грішні думки.

Якщо в храм не плануєте йти, тоді читати молитви слід вдома.

Однак є строгий порядок дій і молитов, якого слід дотримуватися в цьому випадку:

  1. Покайтеся і попросіть прощення за всі гріхи ваші;
  2. Вимовте слова подяки Господу за те, що у вас є;
  3. Читайте від чистого серця і з добрими помислами молитви про добробут, здоров'я і щастя;
  4. Просіть не тільки за себе, але і за своїх близьких людей;
  5. Не забудьте пом'янути молитвою рідних, які вже покинули цей світ.

Молитва про здоров'я в свято Стрітення Господнє

"Боже, істинне світло, одвічний подателю і сотворителю світла, влий у серця вірних ясність віковічного сяйва, щоб усі, що зібралися в цьому храмі з запаленими свічками, змогли щасливо дійти до світла Твоєї слави. Через Христа, Господа нашого. Амінь."

*****

"Всемогутній, вічний Боже, смиренно блaгаємо Твою велич, щоб, як Твій Єдинородний Син у нашій тiлесній природі сьогодні був представлений у храмі, так і ми змогли предстати перед Тобою з чистими серцями. Через Христа, Господа нашого. Амінь."

Молитва про благополуччя в свято Стрітення

"Мати Божа, Пресвята Діво!

Як же дивуюсь і не можу зрозуміти Твоєї превеликої покори. Тебе, що ніколи навіть гріха не торкнулася, а проте Ти нині приходиш до церкви очиститись, як кожна звичайна жінка. Ти й Сина Твого, а нашого Ісуса, віддаєш небесному Вітцеві в жертву за наші гріхи.

Дай нам, Божа Мати, щоб ми могли також чистим серцем жертвуватися Господу Богу, щоб Він зволив ласкаво прийняти нашу жертву з нас самих так, як прийняв із Твоїх рук.

Дай щоб і наші серця були перейняті тими почуваннями, які й Тебе тоді проймали.

Ти тішилася, коли праведний Симеон пророчим духом назвав Твого Сина, Ісуса, Спасителем Світу.

Та як скоро ця радість перейшла в смуток, коли Ти почула з уст того самого старця про майбутні терпіння Твойого Сина.

Але хоч страшне було для Тебе се пророцтво, Ти не захиталась у вірі. Тому молю Тебе, Пресвята Діво, дай і мені таку непохитність у вірі й надії на Боже Провидіння, коли на мене спаде який смуток чи нещастя.

Предобра Мати, дай мені ласку, щоб я не гордив(-ла)ся, коли мені добре поводиться, не тратив(-ла) духа у прикростях, а щоб усе з рук Всевишнього приймав(-ла) за найліпше.

Навчи мене, Мати, тої чесноти згоджуватися з Божою волею, яку Ти мала в такій високій мірі. Амінь!"

Молитва про щастя на Стрітення Господнє

"О, Пречиста Діво, Богородице, надіє всіх християн, що живуть на землі! Не відвертайся від мене, грішного, бо я непохитно надіюся на Твоє милосердя. Погаси в мені полум’я багатьох пристрастей моїх; запали моє жорстоке серце і мій холодний розум любов’ю до виконання заповітів Сина Твого і Бога нашого. Викорени, Пречиста, з мого затьмареного розуму і з мого жорстокого серця безнадійність, недбалість, лінощі та безглуздя, і всі темні і брудні думки та наміри. Зціли, Владичице, мої тяжкі духовні й тілесні рани, не попусти, щоб зло перемагало мене, і Твоїми материнськими молитвами прихили до мене милість Сина Твого, Господа нашого Ісуса Христа, бо Ти благословенна від усіх родів, і славиться пречисте ім’я Твоє на віки віків. Амінь."

*****

"Нехай воскресне Бог, і розвіються вороги Його, і нехай біжать від Лиця Його ненависники Його. Як щезає дим, нехай щезнуть. Як тане віск від лиця вогню, так нехай згинуть біси від тих, хто любить Бога і хто осіняє себе хресним знаменням і в радості промовляє: радуйся, Пречесний і Животворчий Хресте Господній, що проганяєш бісів силою розп’ятого на тобі Господа нашого Ісуса Христа, що до пекла зійшов, і подолав силу диявола, і дарував нам тебе, Хрест Свій Чесний, на прогнання всякого супротивника. О, Пречесний і Животворчий Хресте Господній, допомагай мені зі Святою Владичицею, Дівою Богородицею, і з усіма святими навіки. Амінь."

Раніше "Апостроф" розповідав, які церковні свята відзначають в лютому 2021 року.