RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

Під Офісом генпрокурора палили фаєри: в МВС порушень не побачили, фото

Тисячі людей, які вийшли на підтримку засудженого активіста Сергія Стерненка, прийшли до Офісу генпрокурора та почали кидати фаєри у будівлю.

Про це пише Громадське.

За словами журналістів, спочатку протестувальники вийшли під будівлю Офісу президента України, де вимагали негайного звільнення активіста Сергія Стерненка, якого засудили до 7 років та 3 місяців позбавлення волі з конфіскацією половини майна.

Пізніше учасники акції з Офісу президента пішли до Офісу генпрокурора, де вже вимагали негайної відставки генпрокурорки Ірини Венедіктової. Деякі протестувальники почали кидати фаєри у вікна силового відомства.

На дошці-вивісці ОГПУ мітингувальники теж залишили нагадування про Стерненка та Андрія Антоненка, якого звинувачують в убивстві журналіста Павла Шеремета.

Як зазначають у прес-службі Нацполіції, численні мітинги вже завершилися, а під час акції протесту силовики не зафіксували жодних правопорушень. У Нацполіції додали, що правоохоронці продовжують забезпечувати правопорядок на вулицях столиці.

У МВС також подякували протестувальникам за дотримання чинного законодавства під час мирної акції на Банковій у центрі столиці та закликали поважати один одного.

Фото: npu.gov.ua

Фото: npu.gov.ua

Раніше ми розповідали, що суд виніс вирок відомому активісту Сергію Стерненку.