RU  UA  EN

Четвер, 16 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.35
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

15 травня

Всі новини

Наскільки збільшує ризик смерті британський штам COVID-19: дані нового дослідження

Нове дослідження вчених показує, що британський штам коронавірусу (B.1.1.7) збільшує ризик смерті на 64%.

Про це повідомляє CNN.

Відомо, що коронавірус нового типу, який вперше виявили в Британії, є більш заразним. Також вчені проаналізували дані 100 тис. пацієнтів, у яких виявили британський штам коронавірусу. Було встановлено, що від нього померли 227 осіб з 54 906 пацієнтів. Це говорить про більшу летальність внаслідок зараження вірусом. Раніше відомий тип викликав 141 смерть серед такої ж кількості пацієнтів.

"У суспільстві смерть від COVID-19 як і раніше є рідкісним явищем, але варіант B.1.1.7 підвищує ризик. У поєднанні з його здатністю швидко поширюватися це робить B.1.1.7 загрозою, до якої слід ставитися серйозно", - сказав Роберт Челлен, провідний автор дослідження з Університету Ексетера в Британії.

Вчені пов'язують такий показник смертності з безліччю генетичних мутацій вірусу.

Необхідні додаткові дослідження, щоб визначити, чи з'являться аналогічні результати у більшого числа пацієнтів з інших частин світу.

Як повідомляв "Апостроф", виявлений минулого року в Південно-Африканській Республіці варіант коронавірусу має особливі властивості, які дають йому можливість більш ефективно проникати в організм людини, з більш високою швидкістю охоплювати популяцію і слабкіше реагувати на спроби імунітету знищити його.