RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

"Водна блокада" Криму: претензії російських окупантів до України висміяли влучною фотожабою

Заява "влади" окупованого Криму про підготовлюваний позов до України "через шкоду, заподіяну півострову водною блокадою" після перекриття Північно-Кримського каналу стала приводом для дотепного жарту в мережі.

Як повідомляє "Радіо Свобода", про плани судитися з Україною заявив "глава парламенту" окупованого Криму Володимир Константинов в середу, 10 березня.

Константинов, зокрема, поскаржився на повністю ліквідовану через посуху галузь сільського господарства - вирощування рису. Крім того, за його словами, в суму позову буде включено 50 млрд рублів, які планує витратити Росія на "вирішення проблем водозабезпечення" анексованого нею Кримського півострова.

Після цієї заяви в мережі з'явилася фотожаба, в якій окупаційної влади нагадали про браваду кримських прихильників возз'єднання з Росією, які заявляли, що не потребують допомоги від України і називали державу-агресор своїм новим домом. Тому нинішні скарги на ставлення України до проблем півострова виглядають смішними і безпідставними.

Як повідомляв "Апостроф", на окупованому півострові стрімко міліють водосховища, які живлять великі міста, місцеві жителі відчувають серйозні проблеми з доступом до якісної води.