RU  UA  EN

Неділя, 19 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

Всі новини

Вихід є, але коштує грошей: як оформити інвалідність під час карантину

Оформити інвалідність під час карантину можливо через приватну клініку.

Про це "Апострофу" розповіли експерти.

За словами заступника глави центрального правління УТОС (Українське товариство сліпих) Михайла Новосецького, лікарні зараз практично закриті для планового лікування. Воно можливе тільки після закінчення карантину у зв'язку з пандемією коронавірусу.

"Питання може вирішитися тільки через скандал. З одного боку, формально, ми маємо право на отримання допомоги по здоров'ю", - зазначив він.

Новосецький підкреслив, що вихід все ж є - записатися на госпіталізацію в приватну клініку. Уряд не забороняв їм планову госпіталізацію.

"Дійсно, є приватні клініки, в які можна записатися на госпіталізацію, але там один день перебування коштує близько 7 тисяч гривень. І це тільки перебування в палаті, не рахуючи ліків. Далеко не кожному це по кишені", - додав експерт.

З цим згоден і голова ГО "Правозахисна спілка інвалідів" Олександр Вознюк. Він розповів, що така ситуація фактично дає заробляти приватним медичним компаніям. Таку медицину можуть собі дозволити забезпечені люди, а їм навряд чи потрібна допомога в розмірі 2-3 тисячі гривень на місяць.

Такі умови в країні "плодять" шахраїв. У мережі можна зустріти оголошення про надання (липового) висновок медкомісії, який і є підставою для направлення на медико-соціальну експертизу, всього за 300 гривень.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа": Скандаль або плати: як держава "кинула" інвалідів на карантині.