RU  UA  EN

Середа, 22 травня
  • НБУ:USD 39.45
  • НБУ:EUR 42.55
НБУ:USD  39.45
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

22 травня

21 травня

Всі новини

Литвин програв: стали відомі підсумки виборів ректора в головному університеті України

Український політик Володимир Литвин, який був головою Верховної Ради України під час ратифікації Харківських угод 2010 року, зайняв четверте місце на виборах ректора самого високорейтингового українського вузу - Київського національного університету ім. Шевченко.

Як повідомляє ВВС News Україна з посиланням на власні джерела, близькі до керівництва КНУ, екс-спікер українського парламенту набрав всього близько 4% голосів.

До другого туру виборів вийшли проректори КНУ Володимир Бугров і Олександр Рожко, які набрали відповідно близько 44% і 15%. Офіційно результати голосування ще не оголошували.

За даними сайту osvita.ua, Київський національний університет ім. Шевченко очолює ТОП-10 кращих класичних університетів в консолідованому рейтингу вищих навчальних закладів України.

Нагадаємо, що незадовго до виборів ректора КНУ секретар Ради нацбезпеки і оборони Олексій Данілов окремо відзначив екс-спікера Ради Володимира Литвина, коли говорив про доручення СБУ детально проаналізувати обставини ратифікації Харківських угод 2010 року. Проти деяких народних депутатів, які підтримали термін перебування російського флоту в Криму, можуть бути порушені кримінальні справи за звинуваченням у державній зраді.

"Тут дуже багато цікавих персонажів, які продовжують перебувати в українській політиці. Деякі з них, як, наприклад, пан Литвин, пропонує себе на посаду ректора державного університету. Я перепрошую, але мені було б соромно дивитися в очі студентам", - сказав секретар РНБО.

Втім, критики Литвина як кандидата на посаду ректора КНУ нагадували й інші неприємні факти з його політичної кар'єри, зокрема компрометуючі "плівки Мельниченка". Ці записи були зроблені в кабінеті президента Леоніда Кучми, який обговорював журналіста Георгія Гонгадзе, якого згодом убили, з міністром внутрішніх справ Юрієм Кравченком і Володимиром Литвином, який на початку 2000-х років був главою президентської адміністрації.

Крім того, в 2012 році Литвин підписав так званий мовний закон "Колесніченка-Ківалова".

Як повідомляв "Апостроф", раніше в столичному державному університеті телекомунікацій урочисто відкрили туалет. У мережі з'явилося відео з заходу.