RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

30 квітня

Всі новини

В Україні відновлять видачу дозволів на зброю: які документи для цього потрібні

У четвер, 18 березня, в Україні буде відновлено процес видачі дозволів і перереєстрації дозволених видів зброї для громадян після того, як служба внутрішньої безпеки Нацполіціі викрила корупційну схему видачі дозволів на зброю.

Про це повідомив на своїй Facebook-сторінці глава Нацполіціі України Ігор Клименко.

За його словами, новий підрозділ, який буде займатися питаннями реєстрації та контролю за обігом зброї, все ще знаходиться в процесі створення. Співробітники, які займалися ці раніше, на період переформатування служби виведені за штат.

"У наших найближчих планах - передати повноваження для оформлення документів на отримання або продовження дозволів на зброю в сервісні центри МВС України. Весь документообіг буде здійснюватися через електронну базу. Це зведе до мінімуму можливість корупційної складової під час цього процесу. Крім того, створюється Єдина база даних зареєстрованої зброї ", - підкреслив Ігор Клименко.

Для того, щоб отримати в органах поліції дозвіл на придбання мисливської вогнепальної нарізної, гладкоствольної зброї, пневматичної зброї, холодного і охолощеної зброї громадянам України, крім відповідної заяви, необхідно подати такі документи:

  • заповнена картка-заява (додаток 14 до Інструкції);
  • медична довідка (крім охолощеної зброї)
  • довідка про вивчення матеріальної частини зброї, спеціальних засобів, правил поводження з ними та їх застосування (крім охолощеної зброї)
  • платіжний документ (платіжне доручення, квитанція) з відміткою банку, відділення поштового зв'язку або коду проведеної операції про внесення коштів за надання відповідної платної послуги;
  • копії 1, 2 та 11 сторінок паспорта громадянина України;
  • чотири фотокартки розміром 3Х4 см;
  • договір обов'язкового страхування цивільно-правової відповідальності власника зброї.

Повідомивши про відновлення роботи з видачі дозволів на зброю, глава Нацполіціі також додав, що термін проведення службового розслідування, яке призупинило робочий процес, не враховуватиметься при перереєстрації зброї.

"Власники, яким потрібно продовжити дозволи на зброю, можуть не турбуватися. Ніяких штрафних санкцій не буде", - зауважив Ігор Клименко.

Як повідомляв "Апостроф", в Міністерстві внутрішніх справ України вважають, що покупка і зберігання короткоствольної зброї громадянами має істотні ризики.