RU  UA  EN

Четвер, 23 травня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.65
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 травня

Всі новини

У Туреччині вирішили захищати права жінок за своїми законами: заява влади

Влада Туреччини опублікувала заяву, в якій сказано, що країна буде захищати права жінок за своїми законами.

Про це повідомляє офіційна газета турецького уряду Resmi Gazete.

У заяві турецької влади сказано, що дію конвенції Ради Європи про попередження та боротьбу з насильством щодо жінок та насильством у сім'ї, яка була підписана в травні 2011 і затверджена в лютому 2012 року, припинено щодо Турецької Республіки.

Турецький політичний діяч Фуат Октай відреагував на дії уряду. За його словами, ніхто не повинен втручатися в політичні справи країни, Туреччині також не варто замислюватися про участь в будь-якій конвенції. Влада Туреччини самостійно хоче приймати рішення, що їм робити в тій чи іншій ситуації.

Політичний діяч зазначив, що країна має намір захищати права жіночої статі на тому рівні, якого вони гідні. При цьому в країні триває боротьба за перетримування традиційних цінностей Туреччини. Віце-президент також зазначив, що країні не потрібно шукати допомоги у інших держав або наслідувати когось для того, щоб досягти мети. Рішення всіх проблем дуже просте, але в той же час ефективне - слідувати своїм звичаям, - підкреслив Октай.

Конвенція була прийнята і ратифікована всіма державами, які входять до Ради Європи. Туреччина стала першою країною, яка прийняла конвенцію.

Як писав "Апостроф" раніше, Туреччина ввела нові правила в'їзду для туристів через ситуацію з COVID-19, що потрібно знати.