RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

17 травня

Всі новини

Викрадення судді Чауса: в Молдові затримали першого підозрюваного

У Молдові затримали першого підозрюваного в справі про викрадення українського екс-судді Миколи Чауса, якого в Україні звинувачують у хабарництві.

Про це під час брифінгу повідомив міністр внутрішніх справ Молдови Павел Войку.

За його словами, затриманий - іноземець. Крім того, встановлені транспортні засоби, на яких пересувалися ймовірні викрадачі. Правоохоронці продовжують встановлювати інших ймовірних співучасників.

"Цей злочин був здійснений іноземними громадянами, котрі перетнули державний кордон. Ці громадяни вже покинули країну, перетнули кордон з Україною. У нас також є записи доказів українською мовою", - заявив міністр.

Він додав, що для подальшого розкриття злочину вони будуть співпрацювати з Інтерполом і Службою інформаційної безпеки Молдови.

Президент Молдови Майя Санду відреагувала на викрадення Чауса. Вона заявила, що такі інциденти неприпустимі і доручила силовикам розібратися з ситуацією.

"Неприпустимо зникнення людей в Республіці Молдова, незалежно від того, є вони громадянами Республіки Молдова чи ні, незалежно від того, чи доведено, що вони вчинили протиправні дії", - сказала вона.

Як повідомляв "Апостроф", викрадення судді Миколи Чауса в Кишиневі очевидці зняли на відео.