RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

У Миколаєві попрощалися із загиблим на Донбасі молодим морпіхом: фото і відео

У вівторок, 6 квітня, у Миколаєві попрощалися з молодшим сержантом 36-ї окремої бригади морської піхоти імені контр-адмірала Михайла Білинського Андрієм Грабарем, який загинув 19 березня внаслідок обстрілу українських позицій на Приазов’ї.

Про це пише видання "Суспільне".

Прощання з військовим відбулося на плацу 36-ї окремої бригади морської піхоти імені контр-адмірала Михайла Білинського у Миколаєві. Провести героя в останню путь прийшли рідні, знайомі та побратими. Військовий капелан отець Володимир Андрусяк провів прощальну панахиду і зачитав молитву. Пам’ять Андрія Грабара вшанували хвилиною мовчання.

Андрій Грабар народився 14 вересня 1995 року, жив в Миколаєві. Військовий служив з 2015 року в 36-й окремій бригаді морської піхоти імені контр-адмірала Михайла Бєлінського в званні молодшого сержанта десантно-штурмової роти 501-го окремого батальйону морської піхоти. Хлопець планував вивчитися на офіцера, збирався вступати до військового вузу в Одесі.

19 березня 2021 року російські найманці обстріляли позиції української армії поблизу Водяного із заборонених мінометів 120-го калібру і гранатометів різних систем. Ворожа міна не залишила бійцеві жодного шансу вижити. Зовсім незадовго до того він повернувся з відпустки.

Андрій Грабар неодноразово нагороджувався відзнаками на рівні генерального штабу, командування Військово-морських сил, Міністерства оборони.

Як повідомляв "Апостроф", 5 квітня в результаті обстрілу з боку бойовиків на Донбасі загинули двоє українських бійців.