RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Де на передовій на Донбасі "найгарячіші" точки: інтерактивна карта

У Спеціальній моніторинговій місії Організації з безпеки і співробітництва в Європі ( СММ ОБСЄ) заявили про найбільшу кількість порушень у 2021 році на території лінії зіткнення на Донбасі, які були зафіксовані за останні два тижні.

Про це заявила представник ОБСЄ, посол Хайді Грау, передає "Радіо Свобода".

Відповідно до звіту СММ ОБСЄ бойова активність на Донбасі за останні два тижні досягла найвищого рівня в цьому році і була втричі більша, ніж за той самий період раніше.

В ОБСЄ відзначають численні обстріли, жертви серед військових та цивільного населення, атаки на безпілотники СММ та продовження недопущення її представників на певні об’єкти в ОРДЛО.

У період із 31 березня до 14 квітня 2021 року СММ ОБСЄ зафіксувала найбільше порушень на півночі від Широкиного, в районі Донецької фільтрувальної станції, на захід від Горлівки, в районі Авдіївки, на північному заході Донецька, заході та південному заході від Ясинуватої, біля ділянки розведення сил в районі н. п. Золоте, а також на південь та південний захід від Світлодарська та Старомихайлівки. Також у звітах СММ щодо порушень згадуються Петровеньки (Луганська область), Петрівське, Оленівка, Гнутове та Попасна.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в мережі з'явилися нові кадри стягування Росією військової техніки до українського кордону.