RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

Православна церква Україна разом з Центром захисту киян передали 5000 пасок для військових на сході України

Під стінами Михайлівського собору відбулося традиційне освячення пасок для українських воїнів. Вже сьогодні вони поїдуть в зону Операції об‘єднаних сил та будуть поширені через Капеланську службу ПЦУ.

Очільник Православної церкви України Митрополит Епіфаній зазначив, що це знак підтримки тим, хто зараз боронить незалежність та територіальну цілісність України.

"Я вірю і переконаний у тому, що Господь сподобить на повної перемоги. Перемоги над агресором, який намагається нас поневолити. Поневолити фізично і поневолити духовно. Будемо робити все заради того, щоб в Україні запанував справедливий мир. Ми цього миру прагнемо і його досягнемо", - митрополит Епіфаній, предстоятель Православної церкви України.

Для військових освячені паски - знак підтримки і теплий спогад про дім, каже генерал-лейтенант Сергій Наєв.

"Поєднання військовослужбовця зі своєю родиною духовного зв’язку, не тільки коли він телефоном з рідними та близькими. А за допомогою домашнього, а паска це частина домашнього побуту. І це буде дуже зворушливо", - сказав Сергій Наєв, командувач Об‘єднаного оперативного штабу Збройних Сил України (2018-2019).

Закупівлю пасок для бійців ООС проведено за підтримки Центру захисту киян. Громадська організація вже п'ятий рік поспіль відсилає їх українським воїнам на лінії зіткнення. Святять їх заздалегідь, щоб військові отримали паски саме на Великдень.

"Київ та Україна, наша організація не байдужі до всього того, що відбувається на сході. Ми раді можливості в такий спосіб висловити свою підтримку українським воїнам, які бережуть наш спокій та захищають національні інтереси в зоні Операції об‘єднаних сил", - сказав Віталій Нестор, голова Центру Захисту Киян.

Фундатором Центру захисту киян є бізнесвумен та меценат Владислава Молчанова, яку сьогодні за багатолітню підтримку української церкви та українських військових митрополит Епіфаній нагородив орденом святого Юрія Переможця.

Мета організації - допомагати киянам, які опинилися в складних життєвих ситуаціях, а також надавати експертну та освітню підтримку у важливих для мешканців міста питаннях. Серед останніх питань, у які активно включився Центр захисту киян - добудова житла постраждалих інвесторів банку Аркада.