RU  UA  EN

Вівторок, 21 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 травня

19 травня

18 травня

17 травня

Всі новини

Обшуки у сусідів Кличка: з'явилися дані про викриття злочинного угруповання, фото

У будинок до мера Києва Віталія Кличка вранці у вівторок, 18 травня, прийшли з обшуком, як виявилося, його проводили в рамках кримінального провадження за фактами незаконного постачання та реалізації нафтопродуктів у сусідів міського голови.

Про це повідомляється на Facebook-сторінці ДФСУ.

Відзначається, що в ході обшуків було задокументовано та припинено протиправну діяльність групи осіб, пов'язаної з незаконним переміщенням в Україну і подальшою реалізацією товарів паливно-масляної групи з порушенням законодавства і ухиленням від сплати митних зборів і інших обов'язкових платежів. Це завдавало шкоди державному бюджету в особливо великих розмірах.

Встановлено, що ряд суб'єктів зовнішньоекономічної діяльності систематично отримували з Республіки Білорусь та РФ вантажі з вмістом метилового спирту більше 51% від загального обсягу.

Посадові особи, щоб не платити акцизний податок на метиловий спирт і розчинники, повідомляли недостовірні дані про кількісний вміст метилового спирту, істотно занижуючи його. Вони здійснювали реалізацію продукції, що імпортується підприємствам з ознаками ризикованості на загальну суму понад 100 млн гривень.

При цьому, суб'єкти господарювання виробничих потужностей не мають, за адресами реєстрації не знаходяться. Крім того, директором, бухгалтером і засновником виступає одна й та сама особа.

Фактично імпортований товар переміщувався на територію України для подальшої переробки і підпільного виготовлення на нелегальних міні-НПЗ в паливно-мастильні матеріали і реалізувався за готівкові кошти без оформлення бухгалтерських документів.

В ході проведених обшуків на території Київської, Чернігівської та Луганської областей було вилучено тіньову документацію, печатки близько 300 фіктивних підприємств, гроші, обладнання для нелегального виготовлення паливно-мастильних матеріалів, метиловий спирт і хімічні добавки, а також виготовлені з них паливно-мастильні матеріали загальним обсягом понад тисячу тонн.

Як повідомляв "Апостроф", 13 травня, в офісі Київського метрополітену пройшов обшук у справі про ухилення від сплати податків при будівництві лінії метро.