RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

Вчені заявили про створення терапії проти COVID-19 - ефективність майже 100%: відео

В Австралії провели успішні випробування на піддослідних мишах нового препарату, який під час коронавірусної хвороби зменшує кількість вірусних частинок в організмі на 99,9%.

Про це повідомляє прес-служба Університету Гріффіта австралійського штату Квінсленд.

В даний час для лікування пацієнтів з COVID-19 використовують препарати таміфлю, ремдесівір або занамівір, які тільки послаблюють супутні симптоми, а також "коктейлі" з антитіл до COVID-19, спрямовані на зміцнення імунітету та запобігання важкому перебігу захворювання.

Новий препарат розроблено спільно з центром дослідження та лікування раку City of Hope. В його основі - технологія малих інтерферуючих РНК (міРНК), які здатні атакувати безпосередньо геном вірусу, знищувати його і не дозволяти розмножуватися в організмі. У вигляді наночастинок він вводиться в кровоносну систему легень - найбільш уразливого для коронавірусу органу.

Професор Університету Гріффіта Найджел Макміллан уточнив, що мова йде не про ліки, а саме про терапію, дієвість якої "майже така ж висока, як і у ліків".


Наночастки, які застосовуються в терапії, можуть зберігатися до року при температурі 4 ° C і до одного місяця при кімнатній температурі.

Цей спосіб лікування може бути застосовано для лікування пацієнтів з мутаціями COVID-19, так як вражає саме геном вірусу.

Після вдалого випробування на мишах, яке показало зменшення кількості вірусних частинок в організмі на 99,9%, прийшла черга випробувати дію терапії на людях.

Як повідомляв "Апостроф", раніше були зафіксували перші в світі випадки передачі коронавірусної інфекції кішці від людини