RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

17 травня

Всі новини

День весняного Миколая: кому допомагає святий і які головні молитви

У суботу, 22 травня, православні християни в Україні відзначають День святого Миколая Чудотворця, який також називають Весняний або Теплий Микола.

"Апостроф" нагадує про те, кому протегує цей святий і з якими молитвами слід звертатися в цей день.

За християнською традицією, для того, щоб цілий рік знаходиться під опікою святого, 22 травня необхідно провести день в молитвах і турботах про сім'ю та будинку. З молитвами слід звертатися з самого ранку і відразу після заходу сонця, щиро попросивши того, чого дійсно потребуєш.

Кому допомагає Миколай Чудотворець

Святий вважається покровителем мандрівників та заступником моряків. З апокрифів відомо, що в молоді роки він плив на кораблі в Олександрію і під час шторму загинув матрос, але після його молитви - воскрес.

За переказами Миколай під час свого земного життя допоміг дочкам одного купця з доданим, яких батько збирався відправити в будинок розпусти. Тому він вважається покровителем незаміжніх дівчат.

Також вважається, що Миколай допомагає несправедливо засудженим і людям, які втратили віру.

Молитви в День святого Миколая

"Святий Миколаю, допоможи мені в мріях моїх звичайних. Прошу не засмучуйся на зухвале прохання, однак і не покинь мене в справах повсякденних. Все, що на благо попрошу, виконай своєю милістю. Якщо лихого хочу, допоможи позбутися напасті. Нехай всі мої мрії праведні здійсняться, а доля моя щастям і успіхом наповниться. Хай буде воля твоя, амінь".

"Святий Миколаю Чудотворче, захиснику і благодійнику. Очисти мою душу від приставучої заздрості і злоби поганих людей. Коли робота не йде на лад по окаянному наміру, ворогів не карати, а допоможи їм впорається зі смутою в душі. Коли сажа на мені гріховна, щиро каюсь і прошу чудодійною допомоги в роботі праведної. Пішли мені роботу по совісті, а зарплату за працею. Хай буде так. Амінь ".

"О, Миколаю Всесвятий, угоднику Господній, вічний заступнику наш, і всюди в усіх бідах помічнику наш. Допоможи мені, Божому рабу (ім'я), смутному і грішному, в реальному житті, попроси Господа дарувати мені відпущення гріхів моїх, бо згрішив я справою, словом, в помислах і всіма своїми почуттями. Допоможи мені окаянному, Святий Чудотворче, попроси Господа нашого за здоров'я міцне, визволи мене від мук і поневірянь. Амінь ".

"О всехвальний, великий чудотворче, святителю Христовий, отче Миколаю! Молимо тя, надію всіх християн, вірних захисника, спраглих напоїтеля, плачучих утішителя, болящих цілителя, по морю плаваючих управителя, убогих і сиріт живильника і всім швидкого помічника і покровителя, хай мирне поживемо житіє і нехай сподобимося бачити славу вибраних Божих на небі, і з ними невпинно оспівувати Єдиного в Трійці Бога, якому поклоняємося на віки віків. Амінь ".

"Миколаю Угоднику! До тебе як до вчителя і пастиря я звертаюся з вірою і повагою, з любов'ю і пошаною. Подяки слова тобі направляю, за життя благополучне молю. Спасибі величезне тобі кажу, на милість уповаю та на прощення. За гріхи, за думки та за помисли. Як помилував ти всіх грішних, так і мене помилуй. Від випробувань страшних захисти та від смерті марної. Амінь ".

Раніше "Апостроф" повідомляв, які релігійні свята відзначають в Україні в травні 2021 року.