RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

Між суперкаром і військовим літаком влаштували гонку: вражаюче відео заїзду

У Франції влаштували змагання між гіперкаром Bugatti Chiron, який є одним з найшвидших автомобілів у світі, та палубним винищувачем Dassault Rafale Marine.

Відповідне відео опублікували в офіційному Youtube-каналі Bugatti.

Заїзд пройшов з ініціативи повітряно-космічних сил Франції на злітній смузі військово-повітряної бази на північному заході країни. За кермом Bugatti Chiron сидів тест-пілот компанії П'єр-Анрі Рафанель, який брав участь у Формулі-1 в кінці 80-х.

Спеціальна версія Bugatti Chiron під назвою Les Legendes du Ciel ( "Легенди небес") була представлена в листопаді 2020 року. Її присвятили знаменитим гонщикам французької марки 1920-х років, які за сумісництвом були військовими льотчиками.

Гіперкар оснащено 1500-сильним 8,0-літровим двигуном W16 з чотирма турбокомпресорами. Chiron здатний розганятися до 100 км/г за 2,4 сек., а його максимальна швидкість обмежена електронікою на позначці 440 км на годину.

Агрегати французького багатоцільового винищувача Dassault Rafale видають 58 550 ньютонів, що еквівалентно 5727 кінським силам.

"Після старту я залишив Rafale у себе за кормою, проте через пару сотень метрів винищувач відірвався від землі і випередив мене вже в повітрі. Це було фантастичне видовище", - поділився своїми враженнями Рафанель.

Як повідомляв "Апостроф", раніше експерти назвали 10 найбільш божевільних військових літаків, які відомі сьогодні. До переліку увійшли і стелс-бомбардувальники, і масивні носії. Ці військові літаки випереджають щонайменше на 20 років все, що відомо сьогодні громадськості.