RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

Мотивації немає: військовий прояснив поточну ситуацію в українській армії на Донбасі

За останні наскільки років в Україні ставлення влади до Збройних сил, зокрема, ті умови, в які ставлять військовослужбовців, не сприяють тому, щоб армія була мотивована.

Таку думку висловив в інтерв'ю "Апострофу" український військовий і політичний діяч, третій командир полку "Азов", старший лейтенант Національної гвардії України Максим Жорін.

При цьому експерт зазначив деяка зміна ситуація в кращу сторону після того, як Російська Федерація зосередила війська у наших кордонів.

"Не можна мотивувати військового бути на фронті і при цьому зав'язувати йому очі або зв'язувати йому руки і говорити - "друг, потерпи трохи. Ну постріляють. Може, виживеш, а може - ні. Ну там подивимося. Як пощастить". Звичайно, жоден адекватний чоловік до цього спокійно ставитися не може. Армія повинна воювати, армія повинна захищати", - стверджує Максим Жорін.

За його інформацією, серед стратегічних планів ЗСУ на Донбасі відсутній наступ, існує тільки план оборони.

"Я не кажу, що наступати потрібно зараз, але плану дій на випадок такого сценарію взагалі немає", - підкреслив Жорін.

Повний текст інтерв'ю читайте в матеріалі "Апострофа": Новий "2014-й" рік буде ще більш кривавим і потужним з боку Росії - екс-командир полку "Азов" Максим Жорін