RU  UA  EN

Неділя, 29 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Суспільство

Новини

28 вересня

Всі новини

До яких країн українці можуть в'їжджати з ПЛР-тестом і де його зробити

новини компаній

Сезон відпусток вже в розпалі - і, навіть незважаючи на триваючу пандемію, наші співгромадяни активно подорожують по улюбленим туристичним маршрутам.

В які країни сьогодні можуть в'їжджати українці, які мають на руках довідку про ПЛР-тест на коронавірусну інфекцію, і де можна швидко і недорого зробити такий тест - в нашому матеріалі.

На сьогоднішній день для громадян України відкриті такі напрямки:

без довідки про відсутність COVID-19: Албанія, Домінікана, Мексика, Чорногорія;

з довідкою: Болгарія, Греція, Кіпр, Грузія, Єгипет, ОАЕ, Мальдіви, Сербія, США, Танзанія, Туреччина, Хорватія.

Таким чином, серед країн, які потребують при в'їзді документ про відсутність коронавірусної інфекції, знаходяться найулюбленіші українцями напрямки.

Така довідка - це офіційна лабораторна довідка про дослідження на коронавірус, проведене методом ПЛР (полімеразно-ланцюгової реакції) з негативним результатом. Біоматеріал для даного дослідження береться шляхом зіскрібка з ротоглотки / носоглотки.

Де отримати довідку про ПЛР для виїзду за кордон

Проводити подібні дослідження з видачею довідок міжнародного зразка можуть не всі лабораторії України. Однією з лабораторій, що мають таке право, є всеукраїнська мережа лабораторій МедЛаб. Тут видаються довідки про проведений ПЛР-тест, що відповідають міжнародному стандарту, а саме:

роздруковані на офіційному бланку лабораторії на двох мовах (українська та англійська);

мають мокру печатку і спеціальний індивідуальний QR-код.

Пред'являти цю довідку необхідно ще при виїзді / вильоті з України, інакше вам можуть не дозволити залишити країну.

Сам аналіз, проведений в лабораторії МЕДЛАБ, називається "Коронавірус SARS-CoV-2 (COVID-19), зішкріб з ротоглотки, носоглотки, методом ПЛР Real-Time- якісний". Залежно від того, як скоро ви залишаєте Україну, можна вибрати один з двох варіантів по часу готовності результату:

1. Звичайний ПЛР-тест - він буде готовий через 24 години (ціна - 900 грн).

2. Терміновий ПЛР-тест - його результат буде готовий протягом 4-6 годин (ціна - 1800 грн).

Формат документа про проведений ПЛР-тест офіційно схвалений для лабораторії МедЛаб Міністерством охорони здоров'я (МОЗ) України. Всі дослідження виконуються за допомогою австрійських тест-систем, що мають сертифікат відповідності і реєстрацію в Україні.