RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Ціни кусаються, але відпочивати хочеться: названі найдорожчі курорти України

Літній курортний сезон в самому розпалі, проте, пандемія коронавірусу продовжує вносити свої корективи. Хоч кордони і починають відкривати, залишилося ще безліч різних труднощів і нюансів при відвідуванні тих чи інших країн. У зв'язку з цим багато українців цього року відпочиватимуть на вітчизняних курортах.

Топ-5 українських курортів, а також їх вартість, назвали в одному з матеріалів видання "ТСН".

Так, найпопулярнішими курортами України в 2021 році стали Бердянськ, Залізний Порт, Коблево, Затока та Кирилівка. Принаймні, такі дані можна отримати виходячи зі статистики пошукових запитів в Google за останні 3 місяці.

При цьому, на різних сайтах, ціни за оренду житла відрізняються. В середньому в Одесі номер на двох обійдеться 2-3 тисячі грн/ніч, а в деяких випадках - навіть усі 5-7.

Трохи дешевше обійдеться Залізний порт. Там середня вартість однієї ночівлі становить приблизно 1 тисячу гривень.

Затока, Бердянськ, Кирилівка і Коблево - майже в одну ціну - від 800 грн до 1,5 тис..

Якщо ж виходити з цін, то найдорожчим курортом виявиться Одеса, а найдешевшим - Затока.

Через коронавірус у цьому році попит на українські курорти підвищився. Завантаженість місцевих готелів становить 50-60% проти минулорічних 20%. Через це підвищилися і ціни.

Такий "бум" пояснюється труднощами, пов'язаними з пандемією. Найчастіше у туристів вимагають результати вчасно зробленого ПЛР-тестування. Це не є великим ускладненням. Однак в деяких країнах вимагають довідку про повний курс вакцинації, а в інших - курорти для українських туристів закриті взагалі.

"Ціни кусаються, сервіс залишає бажати кращого, проте відпочивати українцям хочеться", - говорить експерт з туризму Антон Тараненко.

Нагадаємо, що на один з популярних українських курортів запустили ще один поїзд: як буде їздити .