RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

Активісти влаштували пікет під вікнами скандального судді через арешт генерала Ігоря Павловського

Під вікнами квартири судді Печерського районного суду Олексія Соколова активісти мітингували через арешт генерал-лейтенанта Ігоря Павловського та непомірну, як для українських реалій заставу розміром 475 млн гривень.

Про це пише видання Українські новини.

Рішення судді Соколова активісти вважають політичним замовленням із боку Офісу президента Зеленського.

Активісти організації "Невідомий патріот" зустрічали суддю із плакатами "Руки геть від бойового генерала", "Чим пахнуть рублі?", та "Соколову - заставу 475 млн грн".

Суддя Соколов спробував вийти з іншого боку будівлі, але активісти його помітили та наздогнали біля автівки, щоб поставити питання особисто, чи вважає він такий залог справедливим, але суддя мовчки сів в авто та поїхав.

За словами лідера організації "Невідомий патріот" Євгена Строканя, подібне рішення судді може мати і особисті мотиви, адже до нього є питання із багатьох судових рішень Олексія Соколова. Строкань нагадав, що раніше Соколов змінив тримання під вартою на домашній арешт звинуваченому у розстрілах на Майдані спецпризначенцю Володимиру Костенку, а потім вже інший суддя відпустив на поруки цього ж офіцера спецпідрозділу "Омега".

Народний депутат Володимир Ар'єв раніше в Facebook писав, що впевнений в тому, що на суддю Соколова тиснуть з Офісу президента, і від імені президента вимагають"жорстких рішень у запобіжних заходах стосовно генерала Павловського" та ексголови правління "Кузні на рибальському" Валерія Шандри.

12 липня Печерський суд Києва на вимогу Державного бюро розслідувань на два місяці арештував колишнього заступника міністра оборони, бойового генерала Ігоря Павловського. Державне бюро розслідувань підозрює його, а також двох ексначальників департаменту міноборони та голову правління підприємства "Кузня на Рибальському" Валерія Шандру у змові та організації постачання армії у 2016-2018 військової техніки низької якості. Йдеться про десантні катери "Кентавр" та авто медичної допомоги.