RU  UA  EN

Неділя, 29 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Суспільство

Новини

28 вересня

Всі новини

В Україні ввели авансовий платіж за комуналку: в чому суть і як заплатити онлайн

У квитанціях за комунальні послуги з’явилася нова графа, за яку прийдеться додатково платити. Вона матиме назву “рекомендований авансовий платіж”.

Про це повідомляє “Главком”.

“Справа в тому, що додаткова графа в кожній платіжці буде містити усереднену суму, яку ви зазвичай платите в місяць за ті чи інші послуги ЖКГ. Наприклад, якщо ви за електрику платите в середньому 300 гривень щомісяця, то і в новій графі буде вказана така ж сума. У підсумку, вас попросять оплатити 600 гривень. З них 300 грн – це оплата реально спожитої електроенергії, і ще 300 грн – авансовий платіж”, - йдеться в повідомленні.

Стверджується, що це допоможе уникнути накопичення боргів та сприятиме закупці газу для стабільного проходження опалювального сезону.

Поки додатковий платіж необов'язковий, був запущений лише в деяких регіонах України. Він становить третину від середньомісячної по місту вартості опалення за опалювальний сезон 2020/2021.

Як заплатити онлайн:

  • здійснити рекомендований авансовий платіж можна у особистому кабінеті ЦКС
  • для цього необхідно буде самостійно відредагувати суму до сплати у полі послуги централізованого опалення з урахуванням рекомендованої суми, зазначеної у рахунку-повідомленні

Раніше "Апостроф" повідомляв, що в Україні ввели третю платіжку за газ.