RU  UA  EN

Понеділок, 13 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

13 травня

12 травня

Всі новини

Укргідрометцентр розповів, що не так з прогнозом погоди в смартфоні

Прогноз погоди,який дають додатки у смартфоні, базується лише на одній прогностичній моделі, тому часто буває неточним. Також кожен метеоролог по-своєму інтерпретує дані.

Про це повідомляє Український гідрометцентр.

У якості доказу, центр показав на архівному фото один з методів отримання гідрометеорологічної інформації, яким користувалися до винайдення інтернету. Такий інформатор було встановлено у Києві на Золотоворітській вулиці у 1960-70-ті роки, основна його перевага – уніфікована достовірна інформація від фахівців про температуру, тиск, вологість і швидкість вітру.

“Так, зараз такий метод отримання прогнозу у багатьох може викликати милу посмішку, але і в ньому є свої переваги! Основне – це уніфікована достовірна інформація від фахівців, не було цілої плеяди різноманітних додатків, де користувач губиться у їх кількості та різниці в прогнозах”, - йдеться в повідомленні.

Суперкомп'ютери приймають метеорологічні дані (тиск, температура та кількість опадів), а потім використовують математичні рівняння, щоб скласти прогноз. Оскільки не існує ідеального алгоритму, кожна комп'ютерна модель використовує різні математичні формули. Відповідно, кожен прогноз погоди може дещо відрізнятися.

“Існує майже 8000 програм для Android та 2400 додатків для iOS, у назві яких є слово “погода”. Але кількість не означає якість!”, - наголошують фахівці.

Раніше "Апостроф" повідомляв, як зміниться клімат в Україні через 30 років.