RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

Всі новини

На українців чекають "сюрпризи": кліматолог розповіла, якою буде погода в листопаді

Листопад цього року буде дуже нестійким в погодному відношенні, але в середині місяця прогнозується кілька дуже теплих днів. А перший сніг в Україні може випасти вже в жовтні.

Як йдеться в матеріалі "Апострофа", про це розповіла завідувачка відділу кліматичних досліджень і довгострокових прогнозів погоди Українського гідрометеорологічного інституту Вазіра Мартазінова.

За її прогнозами, початок останнього місяця осені буде досить прохолодним. Втім, не обійдеться і без сюрпризів з відміткою "плюс".

"На початку листопада ми очікуємо температуру повітря близько 0 градусів, а вночі близько 5 градусів морозу. Тим не менш, це будуть ще не зимові процеси. І знову листопад буде демонструвати нам таку ж температурну нестійкість: температури в середині листопада будуть доходити до 14-15 градусів тепла ", - зазначила кліматолог.

А до кінця місяця прийде зимові похолодання.

"В цілому, температура повітря восени буде вищою за норму. Але всередині кожного місяця погодні умови будуть нестійкими", - підсумувала Мартазінова.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа": Сибірські холоди і сніг в жовтні: кліматолог розповіла, якою буде осінь-2021.