RU  UA  EN

Вівторок, 30 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

29 квітня

Всі новини

"Вітрина України на лінії фронту": журналіст написав пост про перетворення Маріуполя

Якщо не вітрина України на лінії фронту, то вже точно дикий контраст з окупацією - так своїми враженнями про оновлений Маріуполь поділився журналіст Kyiv Post Ілля Пономаренко на своїй сторінці.

Про це пишуть "Подробиці".

"Що обираєте - дохлий, напівпорожній, оброслий павутиною Донецьк, або те, як розвивається зараз Маріуполь, якому пощастило звільнитися...", - йдеться в пості.

Журналіст, будучи раніше жителем Маріуполя, зазначив, що покинув місто шість років тому. І те, яким місто стало тепер, виділяє його навіть на тлі Донецька.

"Видно, як Маріуполь починає перетворюватися зі смердячої хімічними викидами совкової провінції в дуже непогане, спокійне європейське місто. Я гуляю вулицями та бачу нові затишні кав'ярні та етнічні ресторани, де цілком розумно годують і обслуговують. Доглянуті газони та співаючий фонтан на Драмі - на відмінно. Офігенний новий пірс на Приморському бульварі - це реально те, що раніше було тим моторошним бетонним одороблом в морі, куди я колись водив дівчат на побачення?" - пише автор.

Серед іншого журналіст зазначив чистоту, оновлений парк громадського транспорту, свіжі зупинки з електронними табло, відремонтовані дороги та велодоріжки, що з'явилися в місті, свіжу плитку на тротуарах і відремонтовану лікарню №3.

"Маріуполь зараз якщо не стає вітриною України на лінії фронту, то вже точно дико контрастує з окупацією. І це дуже правильно. Що вибираєте - дохлий, напівпорожній, оброслий павутиною Донецьк, або те, як розвивається зараз Маріуполь, якому пощастило звільнитися від сепарні? В одному місті - стрімкий розвиток і офігенні пляжні фести, в іншому - ніякого майбутнього, комендантська година і підвали. Вибір очевидний", - уклав журналіст.