RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Зеленський помилував десятки ветеранів АТО: хто вийде на свободу

Президент Володимир Зеленський підписав указ про помилування 31 засудженого захисника України, беручи до уваги ступінь тяжкості злочинів.

Про це повідомляє сайт Офісу президента.

Глава держави звільнив або частково зменшив термін покарання для 31 засудженого військового. До уваги взяли ступінь тяжкості їхніх злочинів, термін відбуття покарання, особи засуджених, їхній сімейний стан, поведінку до і після засудження, а також відшкодування збитків, усунення заподіяної шкоди, думку органів і установ виконання покарань про доцільність помилування та інші обставини.

Керівник Офісу президента Андрій Єрмак заявив, що при визначенні осіб для помилування враховували їхні заслуги перед державою.

Голова комісії з питань помилування Андрій Гота зазначив, що були відібрані особи, які не виконували тяжких злочинів, наприклад помилування не торкнеться військових, які вчинили ДТП в стані алкогольного сп'яніння, і засуджених за вбивство.

Зі звільненими спілкуватиметься психолог. До кінця року представники комісії планують відвідати ще близько сотні місць позбавлення волі.

"Комісія розглядатиме питання про помилування не тільки по відношенню до ветеранів. Перед нею було поставлено завдання не чекати прохань про помилування, а самостійно шукати представників уразливих категорій серед засуджених: неповнолітніх, жінок з дітьми, людей з інвалідністю, детально вивчати кожну справу. Зараз в роботі - розгляд прохань про помилування щодо засуджених неповнолітніх ", - додають в ОП.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що в Україні готують амністію жителів Криму і Донбасу.