RU  UA  EN

Середа, 22 травня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.65
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

22 травня

Всі новини

Українець знайшов рідкісну 50-копійчану монету - за неї дають тисячі гривень: фото

Житель Одеси знайшов "особливу" монету номіналом 50 копійок 1992 року випуску. Нещодавно подібну виставляли на аукціоні за ціною майже 10 тисяч гривень.

Фото знахідки опублікував Денис Пьянніков в Facebook-групі "Аверс (оборотні монети України)".

"Одеська область, трохи до інфаркту не довела", - підписав він знімок.

50-копійчана 1992 року штамп 2.1БАм вважається дуже рідкісною - таку знаходили тільки кілька разів. Її особливістю є те, що на лицьовій стороні перше гроно має п'ять ягід, а третє - чотири ягоди. Крім того, є відмінності в товщині герба, зернах і формі листя, пише "РБК-Україна".

Монета має опуклий товстий тризуб, на відміну від вдавленого у тих монет, які карбували англійськими штемпелями. При цьому застосовувалися різні штампи, через помилки в ескізах щит вийшов опуклим.

У коментарях автор знахідки написав, що продав монету колекціонерові, який побажав залишитися невідомим, в той же день. Суму угоди він також не озвучив.

Як писав "Апостроф", в Україні нумізмати полюють за монетою номіналом 2 копійки 1992 року випуску, на якій зображений незвичайний вінок. Його зробили таким випадково, перетворивши звичну копійку в колекційну, за яку колекціонери платять 30 тисяч гривень і більше.