RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

Всі новини

Приклад для України: інфекціоніст розповів про спад COVID- 19 в Європі

У європейських країнах кількість вакцинованого населення перевищує половину всіх громадян, а кількість хворих на коронавірус така, як в Україні. За словами лікаря-імунолога Бориса Донського, коронавірус у Європі вже йде на спад.

Про це він повідомив в інтерв'ю "Апострофу".

За його словами, пандемія забере із собою невакцинованих людей похилого віку.

"І залишаться тільки вакциновані. Щоправда, є така ймовірність, що через якийсь час – півроку, рік, або 5 років, тобто ми не знаємо коли – вірус знайде таку мутацію та обдурить нашу імунну систему та зможе знову прийти до нас. Але хороша новина полягає в тому, що це станеться дуже нескоро - може, через 20 років, але можна сказати, що на прикладі європейського досвіду нам показано шлях: якщо ви хочете, щоб захворюваність не конвертувалася в шалену смертність, то вакцинуйтесь. Хочете, щоб ваше літнє населення вмирало жахливо – то не вакцинуйтесь. Тобто, в принципі, все логічно", – каже лікар.

Як повідомляв "Апостроф", в Україні планують закрити пункти вакцинації від коронавірусу в лікарнях та інших медичних установах. Вони будуть перенесені туди, де немає небезпеки контакту здорових і заражених Covid-19 людей.