RU  UA  EN

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

Всі новини

Скільки українців не бояться ковіду і не готові робити щеплення: результати опитування

З весни цього року рівень тривожності щодо стану свого здоров'я в умовах пандемії дещо знизився – високі показники хвилювання фіксують у старшій віковій групі та серед жінок.

Про це повідомляють результати опитування, проведеного соціологічною групою "Рейтинг".

Опитування проводилось у період з 21 по 23 жовтня у всіх областях України, крім тимчасово окупованих територій Криму та ОРДЛО. Методом телефонного опитування з використанням комп'ютера було опитано 2500 респондентів – громадян України віком від 18 років та старших.

41% опитаних висловили хвилювання через можливість особисто захворіти на коронавірус, 57% - не мають таких побоювань. 77% опитаних бояться за здоров'я своїх рідних та близьких, ще 23% абсолютно цим не переймаються.

У той же час, 36% опитаних зазначили, що вже вакцинувалися (перше, або друге щеплення). 18% відзначили, що готові вакцинуватись, 43% – не готові. Варто зазначити, що опитування відбувалося лише серед дорослого населення України, тоді як офіційна статистика кількості вакцинованих виводиться серед усього населення. Порівняно з липнем цього року лояльність до вакцинації зросла, однак серед молодих респондентів виявилося відносно більше тих, хто не хоче щеплення.

37% опитаних покладають відповідальність за вакцинацію населення до міністра охорони здоров'я. 18% кажуть, що за цю ініціативу має відповідати Президент, 13% – Головний санітарний лікар, 10% – Верховна Рада, 3% – Прем'єр-міністр.

Порівняно з аналогічними дослідженнями, проведеними навесні, кількість прихильників "жорсткого карантину" дещо зменшилася. Так, підтримують введення локдауну 54% (у квітні – 65%), не підтримують – 44%. Останніх відносно більше серед жителів Сходу, населення середнього віку, а також серед тих, хто не боїться захворіти.

Раніше "Апостроф" повідомляв про штрафи та обмеження для невакцинованих в Україні.