RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Розслідування справ Євромайдану: Венедиктова озвучила нові цифри

8 років тому, 21 листопада 2013 року, у Києві розпочався Євромайдан, під час якого загинули понад сто активістів, які боролися за європейське майбутнє країни. Генпрокурор України Ірина Венедіктова розповіла, як просуваються результати розслідування у справах Майдану.

Їх вона опублікувала на своїй сторінці у Facebook.

"Один із переможних кроків для України у цій боротьбі – завершення слідства у "материнській" справі Майдану. Розкрито 1019 злочинів у найчорніші дні Революції Гідності. Серед 10 підозрюваних: колишні президент, міністр оборони, міністр внутрішніх справ, голова СБУ, їхні заступники та підлеглі правоохоронці", - написала Венедіктова.

За її словами, важливо також довести справи до кінця та винести вироки, незважаючи на те, що Росія не видасть Україні колишніх представників влади, які там ховаються і мають понести відповідальність.

"Цим же прокурори та слідчі керуються, працюючи у всіх справах Майдану. Зараз у нас триває розслідування у 63 таких кримінальних провадженнях, що охоплюють понад 3500 епізодів. У судах слухається 111 справ щодо 207 обвинувачених", - додала генпрокурор.

Крім того, за 2021 рік до відповідальності притягнули 53 особи, слідство вийшло на ключових організаторів середньої ланки.

"До суду відправлено 22 обвинувальних акти щодо 32 осіб. І 2021 рік став проривним у кількості вироків у справах Майдану – цього року їх стільки ж, як за попередні три разом. Вперше засуджено до реального позбавлення волі співробітників столичного "Беркуту" за злочини у день розгону студентського Майдану, який відкрив "скриньку Пандори" насильства проти учасників акцій", - підкреслила Ірина Венедіктова.

Раніше ми писали, що в Києві вшанували пам'ять героїв Небесної сотні.