RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Відбивали "атаку" терористів: СБУ провела на Донбасі масштабні навчання, фото та відео

Служба безпеки України провела антитерористичні навчання у зоні Операції об'єднаних сил.

Про це повідомляє прес-центр СБУ.

Навчання проходили у Старобільському районі Луганської області: мета – перевірка готовності всіх суб'єктів боротьби з тероризмом до протидії можливим диверсіям та підвищенню рівня міжвідомчої взаємодії під час проведення спецоперацій.

За легендою навчань, умовні "терористи" проникли на територію слідчого ізолятора у Старобільську та захопили у заручники співробітників пенітенціарної установи. "Злочинці" вимагали звільнити осіб, взятих під варту; оскільки їхні вимоги не були виконані одразу, "зловмисники" здійснили "диверсію", підірвавши міст через річку Айдар.

Фото: прес-центр СБУ

До спецоперації залучили бійців спецпідрозділу "Альфа" Центру спеціальних операцій СБУ. Спецпризначенці нейтралізували "терористів" та звільнили "заручників".

Фото: прес-центр СБУ

Фото: прес-центр СБУ

Фото: прес-центр СБУ

Фото: прес-центр СБУ

Тим часом вибухотехніки виявили закладені "вибухові пристрої" і знешкодили їх. Інші учасники навчань оперативно відновили транспортне сполучення через річку, звівши понтонну переправу та локалізували наслідки диверсії. Умовних диверсантів було затримано.

Фото: прес-центр СБУ

Фото: прес-центр СБУ

Фото: прес-центр СБУ

Фото: прес-центр СБУ

У навчаннях, окрім СБУ, взяли участь підрозділи Збройних сил, МВС (Національна гвардія, Національна поліція – "Апостроф"), ДСНС, прикордонники. Також були задіяні підрозділи Держспецзв'язку, працівники прокуратури, Державної кримінально-виконавчої служби та органів державної влади та місцевого самоврядування.

Фото: прес-центр СБУ

Фото: прес-центр СБУ

Раніше "Апостроф" повідомляв про спецоперацію СБУ із затримання співробітника однієї з військових частин Вінницької області, який збирав секретні дані, ймовірно, для передачі їх Росії.