RU  UA  EN

Понеділок, 13 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.15
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

13 травня

Всі новини

"Ми повинні допомогти не владі, а державі": Білецький про тероборону

Діючий закон про територіальну оборону є недосконалим та потребує принципових змін.

Таку думку висловив лідер Національного Корпусу Андрій Білецький під час виступу на Всеукраїнському з'їзді Штабів оборони.

За його словами, територіальна оборона може бути ефективною, якщо відповідає декільком критеріям. Наприклад, це має бути справжня територіальна оборона, а не резерв для поповнення Збройних сил в разі війни. Також територіальна оборона повинна мати зброю на руках, адже швидкість мобілізації в разі повномасштабної війни – критично важливе питання.

"Є територіальні бригади на Лівобережжі, чия техніка знаходиться на зберіганні в Житомирській області. Тобто ми розуміємо, які шанси цю техніку доставити в бригади в разі повномасштабної, повноцінної війни, використання росіянами повітряного простору", - сказав Білецький.

На думку лідера Нацкорпусу, ефективний закон про тероборону повинен передбачати залучення громадського сектору до формування цивільних небойових підрозділів, які "в умовах повномасштабної війни змогли б закрити величезну потребу в медиках, лікарях, парамедицині".

"Ми повинні в будь-яку хвилину бути готовими підставити державі наше плече. Не владі, але державі. Ми повинні знати, що робимо це, для того, щоб сучасний закон про територіальну оборону – неповноцінний та непрацюючий – перетворився в нормальний закон про територіальну оборону", - підкреслив Білецький.

Делегати від регіональних штабів проголосували за створення єдиного координаційного центру – Громадського штабу оборони, та закликали долучатись всі громадські об’єднання, що займаються теробороною.