RU  UA  EN

Понеділок, 20 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 травня

19 травня

Всі новини

Безлімітний мобільний інтернет може залишитися у минулому: на які хитрощі йдуть оператори

Українські мобільні оператори заявляють, що можуть обмежити роздачу інтернету в безлімітних тарифах через навантаження мережі та збитковість послуг, залишивши їх лише невеликому відсотку користувачів.

Про це повідомляє UBR.

Як зазначив телеком-експерт Роман Химич, вже як років десять безлімітний інтернет є маркетинговим прийомом.

"Абсолютна більшість відомих мені тарифних пропозицій операторів мобільного зв'язку України не передбачає по-справжньому необмеженого споживання послуг передачі даних", – уточнив він.

Химич додав, що всі оператори істотно знижують швидкість після використання певної кількості інтернету.

"Щедрі, хоч і свідомо нереалістичні обіцянки добре продаються. Та що там добре, чудово! Тому всередині операторських компаній завжди існуватиме потужне лобі подібних практик" , - вважає експерт.

"Київстар"

Абоненти "Київстар" із безлімітом використовують на місяць у середньому 21 гігабайт. Таким чином компанія запропонувала користувачам тарифи з трафіком від 5 ГБ до 25 ГБ.

"Ми прогнозуємо, що поступово і на українському ринку тарифами з безлімітним інтернетом користуватиметься все менше людей, безліміти стануть рішенням лише для невеликого відсотка клієнтів", – сказали у компанії.

Безлімітний інтернет є тільки у контрактних клієнтів верхнього цінового сегмента. Згідно з умовами документа "Політика справедливого користування мережними ресурсами", такі абоненти зможуть використати 40 тисяч МБ на місяць на найбільшій швидкості, проте оператор примусово знизить її до 0,8 Мбіт/с.

Vodafone

У Vodafone швидкість зменшать у абонентів з безлімітом після використання 40 ГБ на місяць.

"Щоб забезпечити комфортне користування для всіх клієнтів у мережі, компанія запровадила політику чесного використання. Вона запобігає комерційному використанню у безлімітних тарифах, обмежуючи "роздачу" інтернету та користування так званими торентами", – сказали в компанії.

Для роздачі інтернету є послуга з помісячною оплатою – 50 грн. на місяць або "Роздача інтернету на день" – 10 грн. на добу.

lifecell

Абоненти в lifecell протягом місяця використовують у середньому 13 ГБ. Водночас, як сказали в компанії, прибирати безлімітні тарифи вони не мають наміру. Їх два: "Вільний Лайф" та "Platinum Лайф". В них швидкість знижують до 1 Мбіт/с після вичерпання 50 і 150 ГБ відповідно.

Нагадаємо, що ми дали покрокові інструкції, як полегшити життя пенсіонерам за допомогою мобільного застосунку.