RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

На що найчастіше українці витрачають тисячу на вакцинацію: офіційні дані

Вже мільйони вакцинованих громадян України подали заяви на отримання ковідної тисяі гривень. Багато хто з них уже скористався цими грошима в тих чи інших сферах, передбачених сервісом "єПідтримка".

На сайті президента України розповіли, на що українці найчастіше витрачають ці гроші.

Так, у матеріалі повідомляється, що в Україні зроблено вже 28,05 мільйона щеплень від COVID-19. При цьому вакцинацією охоплено приблизно 14,6 мільйонів громадян, з яких 13,4 мільйона пройшли повний курс вакцинації, що складається з двох доз препарату. Про це повідомили у ході селекторної наради щодо протидії розповсюдження коронавірусу, яка пройшла під проводом президента Володимира Зеленського.

За словами Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля, сьогодні близько 5,5 мільйона щеплених громадян подали заяви на отримання 1 тисячі гривень за щеплення в рамках програми "єПідтримка". Загалом 6,6 мільйона громадян України відкрили для цього спеціальні рахунки у банках.

За словами прем'єра, через "Ощадбанк" на спецрахунки українців переведено 3,6 мільярда гривень. З них громадяни вже витратили понад 365 мільйонів. За інформацією уряду, 35% цих коштів було витрачено на книги, 32% – на відвідування кінотеатрів, 11% – на залізничні подорожі та 10% – на інші напрямки.

Раніше ми також повідомляли про те, що тисячу за вакцинацію можна отримати без NFC і навіть без смартфона.