RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

30 квітня

Всі новини

Як російські журналісти створюють фейки на Донбасі: показове відео

У мережі показали наочний приклад того, як російські журналісти знімають постановочні ролики на Донбасі для "правильної картинки" телеканалів РФ.

Відеоролик розміщено у Telegram-каналі "Адвокат права".

На відео журналіст намагається переконати, що знімальній групі загрожує небезпека від нібито наступу української армії. Примітно, що звуки стрілянини не лунають до запису відео, а саме під час.

"Розп'ятого хлопчика пам'ятаєте? Ось це з цієї ж серії. Це цирк! Ось як актори великого театру знімають кіно з дешевими спецефектами для наступу "злісних бендер". Яке ж марення... СПОЙЛЕР Російські ЗМІ - Репортери РТ потрапили під обстріл у Зайцевому. Ось як працює пропаганда", - йдеться у повідомленні Telegram-каналу.

Провокаційні обстріли на Донбасі не припиняються вже третій день поспіль. На цьому тлі бойовики оголосили евакуацію жителів до Росії під приводом "наступу" українців. Міноборони України закликає мешканців ОРДЛО не вірити фейкам: жодних наступів на Донбас українські війська не планують, нема таких наказів.

Як раніше повідомлялося, СБУ заявила, що загострення ситуації на Донбасі вперше за довгий час є нічим іншим, як черговим витком гібридної війни проти України.