RU  UA  EN

Вівторок, 14 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.25
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

14 травня

13 травня

Всі новини

Оповіщення про повітряну тривогу: як завантажити застосунок "Повітряна тривога" на телефон

В умовах війни протягом одного дня Мінцифра випустили мобільний застосунок "Повітряна тривога", який оперативно інформує українців про початок та закінчення тривожної сирени навіть у беззвучному або сплячому режимі. Застосунок постійно доповнюється новими областями України.

Про це повідомляє Міністерство цифрової трансформації України у своєму каналі у Telegram.

Наразі "Повітряна тривога" доступна у таких областях: Вінницька, Волинська, Донецька, Закарпатська, Київська, Львівська, Полтавська, Рівненська, Харківська, Херсонська, Хмельницька, Чернівецька, а також Дніпропетровська.

Гучні сповіщення попереджатимуть користувачів також про вид тривоги. Це може бути повітряна, хімічна, техногенна та інші види тривог системи цивільної оборони.

Застосунок можна завантажити через Google Play Market або AppStore, надалі потрібно включити сповіщення та важливі попередження у спливаючому вікні. Потім обирається потрібну область України і можна вже відстежувати початок та кінець повітряних тривог.

"Повітряна тривога" не потребує реєстрації, не збирає персональні дані користувачів та дані про геолокацію. Але можуть виникати незначні проблеми, над якими розробники наразі працюють.

Раніше "Апостроф" писав, що український стартап Reface почав розсилати російським користувачам сповіщення з реальними кадрами російського вторгнення в Україну і закликом виходити на мітинги та захистити свій народ.