RU  UA  EN

Понеділок, 20 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 травня

Всі новини

В Україні обмежили телефонні розмови з Росією: названо причину

Тепер з України не можна буде додзвонитись у Росію чи Білорусь. Це зроблено для того, щоб рашисти не передавали інформацію одне одному. До того ж мобільні оператори обмежили можливість активації нещодавно придбаних мобільних карток.

Про це повідомили в Держспецзв'язку.

Подібні обмеження діють для абонентів, які користуються фіксованим зв’язком (стаціонарні телефони).

Щодо обмеження можливості активації мобільних карток, то це теж зроблено з метою унеможливлення використання рашистами сім-карт, викрадених у ході своїх постійних мародерств.

"Окупанти нині не мають засобів звʼязку, за допомогою яких можуть здійснювати передачу даних, дзвінки між собою та до країн-агресорів. Тому частішають випадки викрадення мобільних телефонів українців рашистами", - наголошують у Держспецзв'язку.

У зв'язку з цим необхідно встановити пін-код для сім-карти та пароль на телефон.

Якщо у вас викрали телефон, необхідно негайно повідомити про це вашого мобільного оператора за допомоги інших засобів звʼязку (інтернет-підтримка, телефон друга, стаціонарний апарат тощо).

"Телефони з викрадентими сім-картками перестануть обслуговуватися, тим самим ви забезпечите дотримання інформаційної безпеки", - пояснюють фахівці.

Раніше "Апостроф" повідомляв про перехоплені СБУ панічні переговори рашистських ОМОНовців, які сильно злякались потужності українських Збройних Сил.