RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Чи можна евакуюватися з України чужим автомобілем: важливе уточнення

Співробітники Державної митної служби можуть випустити із країни громадянина Україна на чужому автомобілі, якщо встановлять, що водій має відношення до власника авто.

Про це розповів начальник відділу організацій прикордонного контролю Західного регіонального управління Держприкордонслужби України Ігор Матвійчук, повідомляє пресслужба ДПСУ.

"Питання вивчається представниками Держмитслужби, оскільки вони відповідальні за реєстрацію, як правило, вони спрощують цю процедуру. Вони встановлюють, яке відношення людина має до цього автомобіля. Дають дозвіл на випуск і жодних проблем немає", - повідомив він.

При цьому він зазначив, що водієві на чужому авто краще мати при собі "зелену карту" для в'їзду до Польщі, оскільки юридичний механізм в'їзду в цю країну для українців на авто все ще ускладнений.

"Щодо "зеленої карти" теж були нюанси. Ми зробили спрощення. Транспортне бюро України спростило і дозволило виїжджати на українську реєстрацію без "зеленої карти", поляки спочатку до цього не були готові, але вони намагаються реагувати. Надавали безкоштовні, але вони скінчилися. Відповідно, є потреба в покупці, тому прошу – купіть заздалегідь, якщо є можливості, є пункти подалі від кордону, тому що на кордоні їх просто розбирають і їх немає, вони мають бути, щоб їздити Європою... Краще наперед купити "зелену карту", - додав він.

Як повідомляв "Апостроф", раніше Національний банк України закликав українців не вивозити за кордон гривню готівкою під час евакуації, а зберігати гроші на банківських рахунках.