RU  UA  EN

Понеділок, 20 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 травня

19 травня

Всі новини

Місяцями вона не продовжуватиметься: Арестович назвав терміни завершення війни

Переломного моменту у війні з Росією слід очікувати наприкінці квітня - на початку травня. Росіяни не зможуть утримувати силою території місяцями.

Такі припущення висловив радник глави Офісу президента України Олексій Арестович Бі-Бі-Сі News Україна.

Він переконаний, що гуманітарна катастрофа у таких містах, як Маріуполь чи Ізюм - довго не триватиме.

"Місяцями вона не триватиме. Росіяни не утримають територію цією місяцями. Я думаю, що наприкінці квітня - на початку травня все має поступово закінчуватися", - зазначив він.

За словами Арестовича, Маріуполь має потенціал на ведення оборони ще кілька місяців, проте сьогодні головне питання – мирні жителі, проти яких росіяни вчиняють воєнні злочини.

"Маріуполь насправді утримує значні сили ворога, які не були перекинуті на інші ділянки фронту. І чим довше вони там утримують, тим більше вони дають шансів, зокрема військовому та політичному керівництву України та міжнародному співтовариству, вжити заходів", - вважає Арестович.

Він пояснює, що зараз спроби Росії добити Маріуполь та оточити - стане одним із головних завдань. Ситуація загрожує погіршитися і невідомо, чим закінчиться.

"Буде успіх у нас чи у них - це велике питання 50 на 50. Проте всі їхні спроби перейти на лінію Вінниця – Житомир, захопити Київ і так далі – де всі ці спроби? "Жодна армія у світі не може собі дозволити втратити 40% усіх своїх збройних сил під час однієї військової операції. І для них це катастрофа вже", - додав радник Зеленського.

Як повідомляв "Апостроф", у Стамбулі відбулися переговори між Росією та Україною, на яких було досягнуто проміжних домовленостей щодо війни між країнами.