RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

Ми втекли від війни з Донецька до Бучі: розповідь мами про вбивство сина снайпером окупантів

Російські окупанти вбили чоловіка, який приїхав забирати свою мати із Бучі, що на той час ще перебувала під окупацією країни-агресора РФ. Раніше сім'я втікала від путінського режиму з тимчасового окупованого Донецька.

Про це жінка розповіла виданню "Настоящее Время".

Мешканка Бучі відмовляла свого сина Сергія їхати по неї з Києва, але той все ж вирішив врятувати її від жахів війни. Він був уже біля воріт будинку, як розпочались вуличні бої, у яких російський снайпер крізь стекло автомобіля влучив другу Максима кулею в лоб. У машині була ще їхня подруга Настя - вона встигла вискочити з машини, але їй перебили ноги.

"Перестали стріляти, а я його набираю, набираю, набираю… Тут бере телефон, я кричу: "Синочку, синочку!" А мені каже сусід: "Немає синочка, нема", - переповіла жінка.

Ще в 2014 році вона із родиною були змушені тікати з Донецька, до якого дібрались російські бойовикі, до безпечнішого місця - Бучі. Сім'я хотіла врятувати свого сина, якому на той час було 14 років.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що українська розвідка опублікувала новий список окупантів, причетних до різанини в Київській області.