RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

У Росії підполковник поліції вбив спільника "Мотороли": подробиці справи

Поліцейський із Вологди вбив “героя Новоросії” подільника "Мотороли" Олександра Зубкова у власному під'їзді, але чекатиме на суд на волі.

Про це повідомляє Telegram-канал Baza.

Начальник карного розшуку вологодського відділу поліції підполковник Юрій Жернаков у листопаді 2021 року почув дивний шум у коридорі шостого поверху, де була його квартира. Вийшовши в коридор, поліцейський зустрів п'яного Олександра Зубкова, який стукав у двері.

Жернаков спробував заспокоїти бешкетника, але той накинувся на нього. У відповідь поліцейський навалився на Зубкова, стиснувши йому груди, внаслідок чого той знепритомнів, а потім помер. За словами автора публікації, смерть Зубкова дуже схожа на загибель Джорджа Флойда в США, котрий задихнувся під час жорсткого затримання.

Підполковнику довелося звільнитися з поліції. Його звинуватили за найлегшою частиною статті "Заподіяння смерті через необережність". Максимум, що йому загрожує – 2 роки позбавлення волі.

Нагадаємо, у жовтні 2016 року п'яте управління Департаменту контррозвідки СБУ знищило одного з найвідоміших бойовиків Донбасу – Арсена Павлова, під позивним "Моторола".