RU  UA  EN

Понеділок, 20 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 травня

19 травня

Всі новини

В Україні похолодає до заморозків: прогноз погоди на найближчий час

В Україні у вівторок, 10 травня, похолодає до заморозків, адже в напрямку півдня пересувається холодний атмосферний фронт і переважна більшість областей опиниться у його тилу.

Про це повідомила синоптик Наталка Діденко.

"10-го травня переважатиме суха сонячна погода. Лише на північному сході - Сумщина, Полтавщина, Харківщина, а ввечері й повсюди на Сході України - часом невеликий дощ. Також може линути в Карпатах та на Закарпатті. Але все ж більшість території України буде із сухою погодою завтра", - зазначає вона.

За її прогнозом, вітер буде північно-західний, на Лівобережжі, включно з прибережними районами, його пориви сягатимуть 20 метрів за секунду.

Температура повітря уночі становитиме +3... +7 градусів, подекуди можливі заморозки на ґрунті. Вдень повітря прогріється до +15...+19 градусів, на Закарпатті та півдні Одещини потепліє до +18... +22 градусів. У Луганській, Харківській, Сумській, Полтавській областях буде +12...+15 градусів.

Примітно, що у четвер, 12 травня, в країні усміхнеться літо: очікується майже спека +20...+28 градусів.

"...в кінці тижня температура повітря чемно повернеться в теперішні кліматичні рамки, побільшає дощів з грозами", - попередила синоптик.

Як повідомили в Укргідрометцентрі, вночі 10 травня та 11 травня в Україні, крім більшості західних та південних областей, на поверхні ґрунту очікуються заморозки 0-3°.

Синоптики оголосили І рівень небезпечності, жовтий.

Погода у Києві та Київській області 10 травня

За даними Українського гідрометцентру, на Київщині 10 травня буде без опадів. Вітер північно-західний, 5-10 м/с.

Температура по області вночі 1-6 градусів тепла, на поверхні ґрунту заморозки 0-3°, вдень 14-19 градусів. У Києві вночі 4-6 градусів тепла, вдень 15-17 градусів.

Нагадаємо, що цього тижня в Україну прийде практично літня спека - температура повітря коливатиметься від 17 до 28 градусів залежно від регіону.