RU  UA  EN

Неділя, 19 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 травня

18 травня

Всі новини

Обстріли з території РФ та наступ на Донбасі: зведення Генштабу ЗСУ за 13 травня

Російські окупанти продовжують обстрілювати територію України та здійснювати наступ на Донбасі - їхнє просування стримують Сили оборони.

Про це йдеться у вечірньому зведенні Генерального штабу Збройних сил України.

Противник обстрілює Харківську та Сумську область, використовуючи при цьому артилерію та авіацію. Під удар потрапили населені пункти Товстодубове, Петрівка, Питомник, Російські Тишки, Тернова, Дмитрівка.

На Донбасі окупанти намагаються розвинути наступ на деяких напрямках. Зокрема, вони намагаються встановити контроль над населеними пунктами Новоселівка Друга, Кам'янка, Мар'їнка, Новомихайлівка, Рубіжне, Олександрівка.

У Маріуполі основні зусилля окупанти зосередили на блокуванні наших підрозділів у районі заводу "Азовсталь", продовжують обстріл.

На тимчасово окупованих територіях противник продовжує терор щодо мирного населення – особливо це стосується людей із проукраїнською позицією.

Нагадаємо, Росія до 9 травня зазнала стратегічної поразки в Україні і не змогла знищити нашу країну шляхом військової інтервенції, але попереду на нас чекають не менш важкі тижні. Про це повідомив міністр оборони України Олексій Рєзніков.

Також ми повідомляли, що у Мережі з'явилися кадри звільнення від російських агресорів села Питомник у Харківській області.