RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

Всі новини

У списку - Путін та Кива: Австралія та Канада ввели нові санкції проти РФ

Австралія ввела санкції проти осіб, які підтримують російське вторгнення в Україну. Під санкції потрапила низка російських організацій, держслужбовців та пропагандистів. Також до списку санкцій внесли ПВК Вагнера і два білоруські підприємства: виробника гусеничної техніки "Мінотор-сервіс" та ВАТ КБ "Радар".

Про це повідомляє 7News.

Під австралійські санкції потрапили:

  • пропагандист та генеральний директор інформагентства "Росія сьогодні" Дмитро Кисельов, генеральний директор RT Олексій Ніколов,
  • журналіст та провідний Всеросійській державній телевізійній та радіомовній компанії Сергій Брільов,
  • гендиректор холдингу Газпром-медіа Олександр Жаров,
  • телеведучий Михайло Леонтьєв,
  • військові кореспонденти Євген Піддубний, Олександр Коц та Дмитро Стешин.

Крім того, санкції введено проти директора Музею Перемоги Олександра Школьника, голову МНС Росії Олександра Чупріяна, першого заступника директора ФСБ Сергія Корольова та першого заступника начальника Генерального штабу збройних сил РФ Миколи Богдановського.

Як повідомила міністр закордонних справ Австралії Маріс Пейн, до списку санкцій також включений екс-нардеп від ОПЗЖ Ілля Кива.

Канада заборонить в'їзд близько тисячі росіян, які потрапили під санкції через повномасштабне вторгнення РФ в Україну, серед них і президент РФ Володимир Путін, повідомив міністр внутрішньої безпеки Марко Мендічино в Twitter.

"Перед лицем жорстокої атаки режиму Путіна Канада стоїть на боці України – і ми притягнемо Росію до відповідальності за її злочини. Ось чому ми щойно оголосили, що забороняємо приблизно 1000 росіян, включаючи Путіна та його спільників, в'їзд до Канади ", – написав Мендічино.

У комюніке уряду зазначено, що в'їзд до Канади буде закрито для міністра оборони РФ Сергія Шойгу, глави МЗС Сергія Лаврова, міністра юстиції Костянтина Чуйченка.

Для гарантування неможливості в'їзду до Канади тих, хто потрапив під санкції, Марк Мендічино внесе зміни до Закону про імміграцію та захист біженців (IRPA).

"Ці зміни дозволять Агентству прикордонної служби Канади (CBSA) відмовляти у в'їзді та видворяти осіб, які підпадають під санкції, а також дозволять посадовим особам з питань імміграції, біженців та громадянства Канади (IRCC) відмовляти у видачі віз", - йдеться у комюніке.

Як повідомляв "Апостроф", член парламенту Великої Британії, екс-міністр фінансів та кадрової політики Північної Ірландії Семмі Вілсон заявив, що у відповідь на загрози представників російського режиму про застосування ядерної зброї Росія має бути виключена зі складу членів Ради Безпеки ООН.